20 jaar


20 jaar  

Glas in lood Almelo

Woont u in de buurt van Almelo en bent u op zoek naar glas in lood voor uw woning in Almelo? Wessels Glasatelier heeft ervaring in verschillende technieken. Glas in lood is slechts een eenmalige investering en het geeft u tientallen jaren plezier. Geniet van de mooie kleuren en het licht.

Glas in lood Almelo

De techniek van glas in lood is al zeer oud. Vroeger was het niet mogelijk om grote stukken glas te maken. Daarom werden kleinere stukken glas aan elkaar verbonden door middel van loden strips om zo een groter raam te kunnen vervaardigen. Stukken gekleurd of gebrandschilderd glas worden naar het patroon van de gewenste voorstelling gesneden. Ze worden gevat in H-vormige loodprofielen, die op de punten waar zij elkaar kruisen aan elkaar worden gesoldeerd. Om het raam waterdicht te maken wordt tussen de loodlijst en het glas kit aangebracht dat bestaat uit onder andere lijnzaadolie en krijt. Door de eeuwen heen heeft het glas in lood ambacht zich met alle bouwstijlen mee ontwikkeld tot een decoratieve kunstvorm.

Glas in lood in isolatieglas

Bij ons kunt u ook uw glas in lood in isolatieglas laten zetten. De voordelen hiervan zijn als volgt:

  • Gemakkelijk schoon te houden
  • Warmte-isolatie
  • Geluidsisolatie
  • Het glas in lood blijft in perfecte staat
  • Inbraakpreventie

Voorzetglas

Het aanbrengen van beschermende beglazing kan om verschillende redenen aan te raden zijn. Bijvoorbeeld wanneer uw bestaande glas in lood lekkages heeft of als u of uw buren last hebben van geluidsoverlast. Een voordeel is dat het glas in lood beter beschermd blijft tegen de buitenlucht en vuil. Het voorzetraam vangt het op en omdat dit scharnierend kan worden opgesteld kan er tussen het glas in lood en het voorzetraam dus gemakkelijk worden schoongemaakt.

Restauratie van glas in lood

Is uw glas in lood paneel in Almelo aan restauratie toe? Dan bent u bij Wessels Glasatelier aan het juiste adres. Bij de restauratie van een paneel wordt eerst het glas uit het lood gehaald en vervolgens wordt het paneel opnieuw in het lood gezet, gesoldeerd en als laatste gekit. Zo wordt het paneel weer water- en winddicht. Het kapotte glas wordt vervangen door nieuw glas. Uiteraard qua tint en structuur zoveel mogelijk lijkend op het oude glas.

Glas in lood in uw woning in Almelo

Kom eens vrijblijvend langs in ons atelier als u interesse heeft in glas in lood in Almelo. U kunt ook contact met ons opnemen om een afspraak te maken.

 

Glasfusing

wil1

Glasfusing is de techniek, die wordt gebruikt om stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samen te voegen door middel van het gedeeltelijk smelten van het glas, gebruikmakend van hogere temperaturen.

Contact

Wil Wessels Glasatelier

Westeinde 172
7671 CG Vriezenveen
T.(0546) 565294F.(0546) 565294

Een email sturen kan ook.
Klik hier.

 

Free business joomla templates