20 jaar


20 jaar  

Glas in lood Deventer

Glas in lood is de benaming voor een vensterraam bestaande uit stukken glas gevat in loodprofielen. In een eenvoudige uitvoering vormen de loodprofielen een rechthoekig raamwerk, waarin stukken blank vensterglas gevat zijn. Glas in lood in Deventer leent zich uitstekend voor kunstzinnige uitvoeringen, met kleurrijke voorstellingen. Het wordt veel aangetroffen in oude herenhuizen en kerken. Het zicht van binnen op de ramen door het invallende licht doet het kunstzinnige karakter goed uitkomen.

Glas in lood Deventer

Wij zijn het meest bekend om glas in lood panelen voor ramen, deuren of in het plafond te maken. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor het brandschilderen van glas en bovendien is het mogelijk om het glas in lood paneel in isolatieglas te bouwen.

  • Het brandschilderen van glas
  • Glas in lood paneel in isolatieglas bouwen

Glas brandschilderen

Brandschilderen is een eeuwenoude techniek om op glas te schilderen. Vaak wordt het gecombineerd met glas in lood. Met behulp van een borstel wordt een mengsel van azijn, gom en pigmenten op het glas aangebracht. Hierna worden de pigmenten in een oven op hoge temperatuur in het glas gebrand. Als eerste wordt de contourlijn aangebracht en gebrand, daarna de schaduwen en ten slotte de kleuren.

Glas in lood paneel in isolatieglas bouwen

Wilt u er in de winter lekker warm bijzitten en in de zomer de warmte buiten houden? Kies dan voor isolatieglas. Het zorgt ervoor dat u minder energie hoeft te gebruiken. Isolatieglas bestaat uit twee of meerdere glasbladen. Deze bladen worden door een afstandshouder aan de rand van het glas bij elkaar gehouden. De afstandshouders zijn gevuld met een droogmiddel en de glasranden zijn gedicht met een speciale kit. De ruimte tussen de bladen is gevuld met droge lucht, dat zorgt voor de isolerende werking.

Glas in lood in Deventer

Wat betreft glas in lood in Deventer is een oneindige hoeveelheid combinaties mogelijk door lijnvoering, glassoorten en kleuren. Samen met u wordt de meest passende oplossing in uw specifieke situatie gezocht. Neem gerust eens contact met ons op om een afspraak te maken of kom vrijblijvend langs in ons atelier.

 

Glasfusing

wil1

Glasfusing is de techniek, die wordt gebruikt om stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samen te voegen door middel van het gedeeltelijk smelten van het glas, gebruikmakend van hogere temperaturen.

Contact

Wil Wessels Glasatelier

Westeinde 172
7671 CG Vriezenveen
T.(0546) 565294F.(0546) 565294

Een email sturen kan ook.
Klik hier.

 

Free business joomla templates