20 jaar


20 jaar  

 

Glas in lood prijzen

Door de eeuwen heen heeft niets zoveel sfeer en kleur gegeven aan een interieur als glas in lood. Het geeft een vertrek een eigen sfeer. Het binnenvallende licht wordt subtiel gebroken en gekleurd, zodat u in die ruimte een speciale gloed en warmte beleeft. Onder invloed van de stand van de zon is deze kleuring elk moment van de dag anders. Vroeger werden prachtige glas in lood ramen vooral gemaakt voor kerken en herenhuizen. Tegenwoordig is het ook populair voor gewone woningen.

Glas in lood prijzen

Om glas in lood prijzen te bepalen moet er eerst worden gekeken naar wat voor vormgeving er moet worden toegepast. Ook is het glassoort dat wordt gebruikt van belang.

Diverse factoren

De glas in lood prijzen hangen van de volgende factoren af:

  • Het formaat paneel: de hoeveelheid glas en lood
  • De hoeveelheid stukjes glas: hoe meer stukjes, hoe meer werk
  • Het type en kleur van het glas
  • Ontwerp

De prijs van een glas in lood paneel wordt bepaald door de arbeid die het kost om het paneel te maken, opgeteld bij de kosten van het glas, loodprofiel en de andere materialen. Hoe ingewikkelder en uit hoe meer stukken glas het paneel bestaat, hoe hoger de prijs zal zijn. Een simpel paneel met alleen rechte vakken is natuurlijk veel sneller te maken dan een ingewikkeld paneel met veel vrije vormen. Ook het type en de kleur van het glas heeft invloed op de prijs. Zo is mondgeblazen glas veel duurder dan machinaal glas en zijn de roodtinten duurder dan andere kleuren.

Fusing en brandschilderen

Sinds een aantal jaren is het versmelten van verschillende glassoorten erg populair. Dit proces wordt ook wel glasfusing genoemd. Door deze vorm van versmelting ontstaan er unieke panelen. Brandschilderen is een techniek waarbij een geschilderde voorstelling op het glas wordt aangebracht. De verf op het glas wordt in de oven op temperaturen tussen de 593 en 816 graden Celsius ingebrand. Door met verschillende lagen en technieken over elkaar heen te schilderen kunnen prachtige effecten worden bereikt. Hierdoor kunnen voorstellingen zeer nauwkeurig en realistisch worden weergegeven.

Kom langs in ons atelier

Wilt u meer weten over onze glas in lood prijzen of heeft u nog vragen over onze technieken? Neem dan eens contact met ons op of kom langs in ons atelier.

Glasfusing

wil1

Glasfusing is de techniek, die wordt gebruikt om stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samen te voegen door middel van het gedeeltelijk smelten van het glas, gebruikmakend van hogere temperaturen.

Contact

Wil Wessels Glasatelier

Westeinde 172
7671 CG Vriezenveen
T.(0546) 565294F.(0546) 565294

Een email sturen kan ook.
Klik hier.

 

Free business joomla templates