20 jaar


20 jaar  

Glaskunst Almelo

Bij Wessels Glasatelier kunt u terecht voor glas in lood in elke soort stijl en gewenste toepasing. Met onze verschillende technieken maken wij mooie glaskunst in Almelo.

Glaskunst Almelo

Glas in lood is de benaming voor een vensterraam bestaande uit stukken glas gevat in loodprofielen. In een eenvoudige uitvoering vormen de loodprofielen een rechthoekig raamwerk waarin stukken blank vensterglas gevat zijn. Glas in lood werd vroeger gemaakt omdat een raam uit een stuk niet te maken viel.

Soorten glaskunst in Almelo

Naast onze glas in lood panelen voor ramen of deuren maken wij tevens raamdecoraties, zoals voorzetramen en raamhangers. Deze kunnen worden geplaatst in:

  • Woningen
  • Kerken
  • Winkels
  • Cafés
  • Restaurants

Glasfusing

Glasfusing is een techniek waarbij stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze gedeeltelijk te versmelten. Het biedt zo de mogelijkheid om de verschillende kleuren van glasdelen met elkaar te laten vervloeien of te vermengen. De verhitting vindt plaats in een oven. Twee of meer stukken gekleurd glas worden dan op elkaar gelegd of overlappen elkaar en worden verhit tot temperaturen variërend van 593 tot 816 graden Celsius. Glasfusing is voornamelijk bedoeld voor toepassingen binnenshuis. Zo worden glasdeuren of wanden met deze technieken gerealiseerd.

Glas brandschilderen

Brandschilderen is een eeuwenoude techniek om op glas te schilderen. Vaak wordt het gecombineerd met glas in lood. Met behulp van een borstel wordt een mengsel van azijn, gom en pigmenten op het glas aangebracht. Hierna worden de pigmenten in een oven op hoge temperatuur in het glas gebrand. Als eerste wordt de contourlijn aangebracht en gebrand, daarna de schaduwen en ten slotte de kleuren.

Bezoek ons atelier

Kom gerust eens langs in ons atelier om onze glaskunst in Almelo te bewonderen. U kunt ook contact met ons opnemen om een afspraak te maken.

 

Glasfusing

wil1

Glasfusing is de techniek, die wordt gebruikt om stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samen te voegen door middel van het gedeeltelijk smelten van het glas, gebruikmakend van hogere temperaturen.

Contact

Wil Wessels Glasatelier

Westeinde 172
7671 CG Vriezenveen
T.(0546) 565294F.(0546) 565294

Een email sturen kan ook.
Klik hier.

 

Free business joomla templates