20 jaar


20 jaar  

Glaskunst Deventer

Onze glaskunst in Deventer bestaat voornamelijk uit diverse soorten toepassingen van glas in lood. Glas in lood is de benaming voor een vensterraam bestaande uit stukken glas gevat in loodprofielen. In een eenvoudige uitvoering vormen de loodprofielen een rechthoekig raamwerk waarin stukken blank vensterglas gevat zijn. Glas in lood werd vroeger gemaakt omdat een raam uit een stuk niet te maken viel.

Glaskunst Deventer

Wij brandschilderen glas en daarnaast is het mogelijk om het glas in lood paneel in isolatieglas te bouwen. U heeft bovendien een ruime keuze aan glassoorten:

  • Mondgeblazen antiekglas
  • Waterglas
  • Kathedraalglas
  • Blank glas

De werkwijze

Aan de hand van de gekozen ontwerpen wordt eerst het glas uitgesneden en daarna in het lood gezet. Vervolgens wordt het gesoldeerd en als laatste worden de panelen gekit en schoongemaakt.

Glas in lood reparaties

Heeft u glaskunst in uw woning en wilt u dit laten repareren? Dan kunt u ook bij ons terecht. Glas in lood ramen kunnen naar verloop van tijd gebreken gaan vertonen, zoals glasbreuk of losgescheurde loodstrips waardoor een restauratie nodig is. Wij kunnen uw raam weer herstellen door een vakkundige glas in lood reparatie of restauratie. Glas in lood is in zeer veel gevallen op een eenvoudige wijze te restaureren, waardoor de authenticiteit van het glas in lood behouden blijft. Daar waar mogelijk zullen wij voor de restauratie dan ook altijd op zoek gaan naar zo origineel mogelijk materiaal. Heeft uw glas in lood raam één of meerdere gebroken ruitjes? Dan kan het raam weer door ons hersteld worden. Mocht het lood door weersinvloeden teveel verouderd zijn, dan kan het raam worden verwijderd en restaureren wij het voor u.

Glaskunst in Deventer

Heeft u een bepaald ontwerp in gedachten? Of weet u wel welke sfeer u wilt creëren, maar weet u niet hoe? Wij helpen u hier graag bij: op het gebied van glaskunst in Deventer is er veel mogelijk. Neem eens vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zorgen ervoor dat het karakter van het gekleurde glas in de vormgeving en uitvoering volledig tot zijn recht komt.

 

Glasfusing

wil1

Glasfusing is de techniek, die wordt gebruikt om stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samen te voegen door middel van het gedeeltelijk smelten van het glas, gebruikmakend van hogere temperaturen.

Contact

Wil Wessels Glasatelier

Westeinde 172
7671 CG Vriezenveen
T.(0546) 565294F.(0546) 565294

Een email sturen kan ook.
Klik hier.

 

Free business joomla templates