20 jaar


20 jaar  

Glaskunst Enschede

Voor mooie glaskunst in Enschede bent u bij Wessels Glasatelier aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in alles op het gebied van glas in lood.

Glaskunst Enschede

Met onze jarenlange ervaring en passie voor het ambacht voeren wij uw opdracht tot in de perfectie uit. Van het ontwerp en de uitvoering tot een restauratie. U kunt bij ons terecht voor:

  • Glas in lood ramen
  • Restauraties en reparaties
  • Raamdecoraties zoals voorzetramen
  • Brandschilderen
  • Glasfusing
  • Glas in lood paneel in isolatieglas bouwen

Glas in lood ramen restaureren en repareren

Oude glas in lood ramen blijven fascineren. Na zo’n 75 jaar is het lood dusdanig verouderd dat het vervangen dient te worden. Het raam is dan zo zwak geworden dat het rammelt, doorbuigt en het lood scheurtjes vertoond rond de solderingen. Deze ramen worden door ons dan uit elkaar gehaald en opnieuw voorzien van lood. Indien nodig worden er ook stukjes glas vervangen.

Raamdecoraties: voorzetramen

Voorzetramen bieden veel mogelijkheden. Zo kunnen ze in iedere mogelijke vorm worden geplaatst: van boogramen en cirkelvormig tot rechthoekig. Bovendien kunt u ervoor kiezen om de voorzetramen in de zomer weg te halen en in de winter terug te plaatsen. Ze zijn namelijk erg gemakkelijk te bevestigen. Tenslotte heeft u nog de keuze om een frame te laten plaatsen met of zonder scharnieren.

Brandschilderen

Brandschilderen is een eeuwenoude techniek om op glas te schilderen. Vaak wordt het gecombineerd met glas in lood. Met behulp van een borstel wordt een mengsel van azijn, gom en pigmenten op het glas aangebracht. Hierna worden de pigmenten in een oven op hoge temperatuur in het glas gebrand. Als eerste wordt de contourlijn aangebracht en gebrand, daarna de schaduwen en ten slotte de kleuren.

Glasfusing

Glasfusing is een techniek waarbij stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze gedeeltelijk te versmelten. Het biedt zo de mogelijkheid om de verschillende kleuren van glasdelen met elkaar te laten vervloeien of te vermengen. De verhitting vindt plaats in een oven. Twee of meer stukken gekleurd glas worden dan op elkaar gelegd of overlappen elkaar en worden verhit tot temperaturen variërend van 593 tot 816 graden Celsius.

Glaskunst in Enschede bekijken

In ons atelier kunt u gerust eens langs komen om onze glaskunst in Enschede te bekijken. Kom vrijblijvend langs of neem contact op om een afspraak te maken.

 

Glasfusing

wil1

Glasfusing is de techniek, die wordt gebruikt om stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samen te voegen door middel van het gedeeltelijk smelten van het glas, gebruikmakend van hogere temperaturen.

Contact

Wil Wessels Glasatelier

Westeinde 172
7671 CG Vriezenveen
T.(0546) 565294F.(0546) 565294

Een email sturen kan ook.
Klik hier.

 

Free business joomla templates