20 jaar


20 jaar  

Glaskunst Hengelo

Bent op zoek naar glaskunst in Hengelo? Kom dan eens langs in Wessels Glasatelier. Glas heeft iets magisch: het is sterk en kwetsbaar tegelijkertijd. Het is transparant en toch tastbaar.

Glaskunst Hengelo

Al meer dan 20 jaar zijn wij gespecialiseerd in het maken, plaatsen en restaureren van glas in lood. Glas in lood kenmerkt zich door de volgende eigenschappen:

  • Sfeervol karakter
  • Eenmalige investering
  • Blijft tientallen jaren goed
  • Diverse kleuren mogelijk
  • Ruime keuze aan glassoorten

Wij maken onder andere de volgende glaskunst in Hengelo: glas in lood panelen voor ramen, deuren of voor in het plafond. Hiernaast maken we raamdecoraties, zoals voorzetramen en raamhangers. Deze worden geplaatst in woningen, kerken, winkels, cafés of restaurants.

Glaskunst in Hengelo

Glas in lood heeft een prachtig kunstzinnig karakter. Beschikt u over een mooi oud pand? Met glas in lood versterkt u de sfeer en de uitstraling. Kies de kleuren die bij uw woning passen en laat dit in een glas in lood ontwerp terugkomen. Met de juiste lichtinval heeft dit een bijzonder effect. In kerken en oude herenhuizen ziet u veel glas in lood terug. Vroeger viel glas niet uit één stuk te maken, dus bestond iedere ruit uit glas in lood. De techniek is bovendien al erg oud. De gekleurde delen glas worden gebrandschilderd en vervolgens gesneden naar het gewenste patroon. Daarna worden ze in loodprofielen geplaatst, die aan elkaar worden gesoldeerd op de punten waar ze elkaar kruisen.

Glas in lood in voorzetramen

Wilt u uw woning beter isoleren, maar is dubbel glas in uw huis niet mogelijk of niet wenselijk? Voorzetramen bieden dan de uitkomst. Deze worden voor uw huidige ramen geplaatst. Heeft u een oud huis met schuiframen of heeft u originele panelen van glas in lood? Dit kunt u niet zomaar vervangen door dubbel glas zonder afbreuk te doen aan de uitstraling. Voorzetramen kunnen zowel aan de binnen- als buitenkant van uw huis worden geplaatst. Ze kunnen zo worden bevestigd dat het aanzicht van het huis niet verandert.

Glaskunst in verschillende vormen

Wilt u meer glaskunst in Hengelo zien? Kom dan langs in ons atelier of neem contact met ons op.

 

Glasfusing

wil1

Glasfusing is de techniek, die wordt gebruikt om stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samen te voegen door middel van het gedeeltelijk smelten van het glas, gebruikmakend van hogere temperaturen.

Contact

Wil Wessels Glasatelier

Westeinde 172
7671 CG Vriezenveen
T.(0546) 565294F.(0546) 565294

Een email sturen kan ook.
Klik hier.

 

Free business joomla templates